Mozaik

PROJEKTI IZ KULTURE

U Centru “Mozaik”, verujemo u moć kulture da oblikuje društvo, inspiriše pojedince i čuva naše zajedničko nasleđe.

Kroz naše projekte iz kulture, angažujemo se na promociji i očuvanju kulturnog bogatstva Srbije, nudeći raznovrsne programe koji obuhvataju sve, od umetničkih izložbi do edukativnih radionica. Naša misija je da kroz kulturu podstaknemo dijalog, razumevanje i saradnju među ljudima različitih generacija i kultura. Stvaranjem pristupačnih i inovativnih kulturnih sadržaja, težimo da inspirišemo nove generacije da istražuju, uče i cene bogatstvo i raznolikost srpske i svetske kulturne baštine.

Virtualne 3D Ture

U današnje vreme, kada tehnologija omogućava da istražujemo svet iz udobnosti našeg doma, virtuelne ture postaju sve popularnije. One nam pružaju jedinstvenu priliku da otkrijemo i doživimo lepotu i bogatstvo istorijskog nasleđa, bez obzira na našu trenutnu lokaciju. Ove ture su posebno korisne jer čine kulturna dobra dostupnim najširim društvenim slojevima, promovišući obrazovanje i kulturnu razmenu.

Centar "Mozaik", uz podršku Sekretarijata za kulturu Gradske uprave Beograda , sa ponosom predstavlja projekat virtuelnih tura, koji na savremen i inovativan način doprinosi očuvanju i promociji kulturnog nasleđa Srbije.

Virtuelne ture omogućavaju nam da pređemo granice i vremenske barijere, nudeći pristup značajnim kulturnim i istorijskim mestima bez potrebe za fizičkim prisustvom. One ne samo da obogaćuju naše znanje i razumevanje prošlosti, već i podstiču interesovanje za dalje istraživanje i učenje.

Pozivamo vas da istražite naše virtualne 3D ture i dublje zaronite u bogatstvo srpskog kulturnog nasleđa.

Ako vam se dopadaju ture, nadamo se da ćete imati priliku da posetite ove lokacije i uživo doživite lepotu i istoriju koju Srbija ima da ponudi.

Virtualne ture koje vidite na sajtu, kreirane su korišćenjem Matterport tehnologije, koja omogućava izuzetno detaljno i realistično mapiranje prostora. Proces snimanja uključuje korišćenje specijalne 3D kamere koja se postavlja na različite tačke unutar prostora koji se snima. Kamera zatim rotira, snimajući prostor iz svih uglova, čime se stvara trodimenzionalni model prostorije ili objekta.