Mozaik

SAJAM ŽENSKOG INOVACIONOG PREDUZETNIŠTVA

Sajam ženskog inovacionog preduzetništva ove godine održaće se pod sloganom „Inovacija po meri žene“.

Žene preduzetnice imaće priliku da se besplatno predstave na dve lokacije u Beogradu. Prva manifestacija održaće se 18. i 19. Juna na Trgu Nikole Pašića, a druga 25. i 26. juna u Zemunu, Kej oslobođenja. Radno vreme Sajmova je od 12 do 20 časova. Oba programa realizuje Centar za podizanje kapaciteta društva „Mozaik“ u saradnji sa Gradom Beogradom.

Sajam ženskog inovacionog preduzetništva organizuje se po treći put.

žensko-preduzetništvo

Osnovna ideja pokretanja ovakve manifestacije je bila da obezbedi povezivanje poslovnih žena na lokalnom nivou kako bi ojačale sopstvena poslovanja, predstavile različite mogućnosti i potrebe i na osnovu toga identifikovale i iskoristile raspoložive domaće resurse (partneri, znanje , nova tržišta, kapital, tehnologija itd.)

Činjenica je da je sve više žena zastupljeno u preduzetništvu. Međutim, socio-ekonomska realnost i nedostatak mehanizama podrške za žene preduzetnice znače da one povremeno ne ostvaruju vidljivost ili ekonomski povrat koji bi trebalo. Zato su preduzetnicama potrebni mehanizmi ubrzanja, alati i mreže podrške koje ih podstiču, inspirišu i povezuju.

Sajam ženskog inovacionog preduzetništva  ima za cilj da poveže, inspiriše i stvori mrežu podrške za žene preduzetnice. Želimo da podstaknemo, povežemo i aktiviramo ženski preduzetnički duh i pružimo inovativnu viziju poslovnih projekata koje kreiraju žene.

Prikaz štandova na Trgu Nikole Pašića

Sajam ženskog inovacionog preduzetništva besplatan je i za izlagače i za posetioce.

Svi  zainteresovani izalagači, koji svoje poslovanje obavljaju na teritoriji grada Beograda, mogu se prijaviti besplatno na početnoj strani ovog sajta. Svi oni će na raspolaganju imati besplatan izložbeni prostor i mogućnost predstavljanja svojih poslovnih delatnosti.

Prikaz štandova Zemun, Kej oslobođenja

Pozivamo i sve ostale da u što većem broju posete ove događaje i vide najzanimljivije predstavnice ženskog preduzetništva kod nas. Ulaz je slobodan za obe manifestacije.