Mozaik

ENERGETSKA EFIKASNOST

U CILJU ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE

Dobrodošli na stranicu našeg projekta posvećenog unapređenju energetske efikasnosti i zaštiti životne sredine u Beogradu.

Ovaj projekat je pokrenut u saradnji sa Gradom Beogradom – Sekretarijatom za zaštitu životne sredine. Naš glavni cilj je edukacija stanovništva o važnosti i metodama smanjenja energetske potrošnje, što direktno doprinosi smanjenju negativnog uticaja na okolinu i poboljšanju kvaliteta života u urbanim sredinama.

Zašto je ovo važno?

Sve veća zabrinutost za globalne klimatske promene kao i njihove posledice na našu planetu zahtevaju hitne promene u načinima kako koristimo energiju. Domovi u kojima se koristi ugalj ili su loše izolovani značajno doprinose emisiji gasova staklene bašte.

Naš projekat stavlja akcenat na prelazak na održive izvore energije i unapređenje termoizolacije, što može znatno smanjiti potrošnju energije i emisiju štetnih gasova.

Šta možete očekivati?

Možete očekivati da postanete deo edukativnih konferencija koje će se održati na opštinama Voždovac i Zvezdara. Ove konferencije će okupiti stručnjake iz oblasti energetske efikasnosti, održivih tehnologija i zaštite životne sredine koji će podeliti svoje znanje i iskustva sa učesnicima.

Teme konferencija uključuju:

Svaka od ovih konferencija pruža Vam priliku da se iz prve ruke informišete o najnovijim tehnologijama i metodama koje možete primeniti u svom domaćinstvu, kao i da saznate na koji način država podstiče ove inicijative kroz različite subvencije i beneficije.

Kako se uključiti?

Zainteresovani građani mogu se prijaviti za učešće na konferencijama preko kontakt forme na početnoj stranici našeg sajta. Prijave su otvorene za sve građane koji žele da doprinesu održivom razvoju svoje zajednice i unaprede svoj životni prostor.

Ciljevi projekta:

Ovaj projekat ne samo da teži da edukuje građane o važnosti energetske efikasnosti, već i da stvori svest o širim ekološkim benefitima koje energetska efikasnost može doneti. Neka Vaša opština bude primer zelene, energetski efikasne i održive urbane sredine.